Celkový počet zobrazení stránky

utorok 8. apríla 2014

MUST HAVE- časť prvá- ŠTETCE

Krásny, aj keď trochu upršaný deň.

Rozhodla som sa vytvoriť rubriku MUST HAVE, to znamená základné produkty a nástroje, ktoré by mala každá jedna z vás mať vo svojej make-up kolekcií.

Dnes sa povenujem štetcom. Štetce sú základný prvok pri tvorbe každého jedného líčenia. Nemusíte ich mať také kvantá, ako profesionálni vizážisti. Stačí vám pár základných štetcov, s ktorými jednoducho vytvoríte každý jeden look.

Štetce rozdeľujeme primárne do dvoch kategórií. Jedná sa o štetce prírodné a o štetce umelé t.j. syntetické. Takže trh je naozaj v tomto smere veľký, preto je len na vás po akej skupine siahnete.

Ja využívam len štetce syntetické a to hneď s dvoch dôvodov. 1. je ten, že syntetické štetce sa hodia jednak na púdrové produkty, ale aj na tie krémové a gelové produkty, zatiaľ čo použitie práve prírodných štetcov je primárne vytvorených predovšetkým na tie pudrové. 2. dôvodom je ich cena, ktorá v mnohých prípadoch hrá najväčšiu rolu.

V nasledujúcich riadkoch vám priblížim, ktoré štetce sú podľa mňa základ a bez ktorých sa nezaobídem.

1. Powder brush- púdrovací štetec

Tento štetec sa vyrába v rôznych veľkostiach a prevedeniach. Je len na vás akú veľkosť si vyberiete, či už malý, stredný alebo ten najväčší. Ja sa orientujem predovšetkým na tie menšie veľkosti, nakoľko práve malý púdrovací štetec má väčšie využitie. Okrem samotného nanášania púdru vám nahradí aj kontúrovací štetec t.j. štetec na bronzér ale aj štetec na lícenku. Takže je to vlastne 3 v 1.



2. Buffing brush- štetec na make-up

Tento štetec je špecifický tým, že s jeho pomocou krásne zapracujete make-up do pokožky, bez akýchkoľvek náznakov šmúh alebo nerovnomerného rozotrenia produktu. Samozrejme na trhu sú aj iné štetce určené na make- up prevažujú také veľké ploché, ale z vlastnej skúsenosti viem, že ich použitie môže na pleti zanechať viditeľné akoby čiary. S týmto štetcom sa vám to nestane. Štetiny sú veľmi husto naukladané, zoradené do kruhu takže manévrovanie s ním je naozaj veľmi jednoduché.

3. Concealer brush- štetec na korektor

Korektor si môžte samozrejme naniesť aj pomocou prstov, ale na zamedzenie zašpinenia rúk a prenosu baktérií z rúk na pleť a do samotného produktu odporúčam tento štetec použiť. Štetec má veľa obmien, jedná sa o štetce skôr na tuhšie korektory alebo naopak na tie veľmi tekuté. Každopádne štetec korektor krásne zapracuje do pokožky a tým výsledný efekt je prirodzenejší. Ja používam plochý štetec a som s ním maximálne spokojná pri použití či tuhého, ale aj tekutého korektoru. Okrem toho ho používam aj na kontúrovanie tváre krémovým bronzerom.

4. Small flat brush- malý plochý štetec

Teraz sa presuniem na líčenie očí. Na krémové očné tieňe je veľmi dobré používať ploché syntetické štetce, ktoré nanesú na očné viečko dostatočné množstvo produktu. Práca s nimi je veľmi jednoduchá a nakoľko sú malé ľahko ich využijete aj na nanesenie tieňa do kútiku oka.

5. Eyeliner brush- štetec na očné linky

Aj v prípade tohto typu štetca existuje veľké množstvo obmien. Niektoré sú skosené, iné s ohnutou rúčkou, ale mne sa najviac osvedčil tenký štetec. Práca s ním, ale aj s inými štetcami je ľahká no treba na nanesenie linky určitú prax. Štetec je tenučký takže sa linka s ním dá krásne budovať. Odporúčam začať vždy linku čo najbližšie k mihalniciam a postupne ju rozširovať.

6. Eyebrow brush- štetec na obočie

V prípade obočia máte 3 možnosti, buď použijete ceruzku, tieň alebo krém určený na obočie. Práve na tiene a krémy je tento štetec ako stvorený. Na druhej strane keďže má skosený tvar a je malý, môžete ho použiť aj na očné linky. Práca s ním je veľmi jednoduchá hlavne vo vnútornej časti obočia, kde ho len priložíte a nemusíte zdĺhavo manévrovať s vykresľovaním. Jeho tvar a rovná línia to urobí za vás.

7. Lash brush- kartáčik na riasy a obočie.

Po nanesení tieňa, ceruzky, krému na obočie je na prirodzenejší vzhľad dobré obočie prečesať aby sa odstránila prebytočná farba z chĺpkov. Na tento krok veľmi slúži práve táto kefka. Tiež ju môžte využiť aj na samotné riasy, po nanesení špirály ak sa vám náhodou zlepili. 

8. Blending brush- roztieňovací štetec

Tento štetec patrí k úplnemu top MUST HAVE. Každé líčenie očí musíte dostatočne roztieňovať aby farby pôsobili prirodzenejšie a krajšie. Nikto predsa nechce tvrdé línie na očných viečkach. Práve na tento krok slúži roztieňovací štetec. Vyrába sa v niekoľkých veľkostiach. Vyberajte si predovšetkým veľkosti podľa vašich očí. Ja mám relatívne malé očné viečka, preto keby som pracovala s príliž veľkým roztieňovacím štetcom, pokryl by celé moje oko. Preto mám skôr strednú, ale aj malú veľkosť. Malý používam predovšetkým k roztieňovaniu fariem v kútokoch oka.


Tak a dostali sme sa nakoniec dnešného príspevku. Dúfam, že vám pomohol aspoň trochu zorientovať sa v rôznych štetcoch. 

V druhej časti MUST HAVE si priblížime základné produkty na líčenie tváre.

Majte sa krásne :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára