Celkový počet zobrazení stránky

štvrtok 24. apríla 2014

MUST HAVE: časť druhá: tvár

Ahojte :)

Ako som sľúbila v MUST HAVE 1, dnes to bude o skrášľujúcich produktoch určených na tvár. Sú to veci, ktoré predpokladám, má každé jedno dievča vo svojej kozmetickej taštičke.

1. Make-up ( Foundation)

Začala som práve make- upom, aj keď si myslím, že nie každá z nás musí po ňom siahnuť. Predovšetkým mladé dievčatá by sa ho mali vyvarovať. Ich pleť je pekná, mladistvá, žiarivá, a preto si ju nepotrebujú  zbytočne zaťažovať vrstvou make-upu. Platí to aj pre ženy, ktoré majú čistú pleť.(Tichá závisť) V takomto prípade siahnite skôr po BB alebo CC kréme, poprípade drobné nedokonalosti zatrite korektorom a zapudrujte púdrom a môžte vyraziť.
Okrem iného výber správneho make- upu je naozajstná veda. Nestačí sa orientovať, len podľa značky alebo odtieňa. V prvom rade je dôležité dbať na podtón pleti. Make-up s ružovým podtónom bude na pleti so žltým podtónom  vyzerať naozaj neprirodzene. To isté platí aj pri iných podtónoch. O výbere spávneho make-upu a jednoduchého triku na zistenie vlastného podtónu pleti, môžem napísať aj samostatný článok, ak budete chcieť :)


2. Korektor (Concealer) 

Korektor patrí medzi top produkty, bez ktorých sa naozaj nezaobídem. Na trhu je veľký výber rôznych konzistencií a farieb., takže je len na vás ktorú si vyberiete. Ja mám radšej hustejšie, s vyššou krycou schopnosťou, pri ktorých si môžem byť istá, že po nanesení vydržia bez pohnutia aj celý deň.
Korektor je naozaj skvelá vecička, ktorá vám za pár sekúnd odstráni kruhy pod očami, nedokonalosti pleti a ešte si s ním aj vykontúrujete, resp. zosvetlíte miesta na pleti, ktoré majú byť vyzdvihnuté. Korektory majú okrem viacerých konzistencií aj rôzne farby. Jednak podľa tónu pleti od svetlých po tmavé, ale aj zelenú- tá je určená na odstránenie začervenaných miest, ružovú(lososovú)-  na zatretie žiliek, a žltú- tá je skvelá na zamaskovanie tmavých kruhov pod očami.
Ja mám presne túto paletku a neviem si ju vynachváliť. Okrem rôznych odtieňov korektorov, ktoré využijem aj keď som opálená, je úžasná aj preto, že ju možno využívať aj na kontúrovanie a aj na vykreslenie obočia. :)


3. Púder (powder)
Nutnosť! Minimálne v prípade, ak máte mastnejšiu pleť, ale každopádne je ním potrebné prejsť miesta, na ktoré ste aplikovali korektor alebo make-up, aby vydržali čo najdlhšie na pleti. 

4. Bronzér (Bronzer)
Vynikajúci pomocník pre dodanie opáleného vzhľadu pokožky. No pozor! nikdy to s ním príliš nepreháňajte, stačí ho v jemnej vrstve naniesť pod líniu lícnych kostí, jemne na spánky a na hranu sánky. Budete ako pobozkané slnkom :)

5. Lícenka ( Blush)
Krémová, pudrová to je jedno účel plní rovako. Je to skvelý pomocník na dodanie sviežosti každej pleti. Existuje množstvo odtieňov a farieb, takže si určite nájdete svojho favorita. Ak ste rovnako nerozhodné ako ja, zaobstarajte si celú paletku:D Aj v prípade líceniek si však dajte pozor na ich intenzitu. Nanášajte ich na jabĺčka líc a vykontúrujte do stratena smerom k ušiam, aby ste nevyzerali ako Marfuša z Mrázika :)
Tak to by bolo na dnes všetko. Máte vy nejaký Must have? bez ktorého si neviete predstaviť vaše líčenie?

Majte sa krásne :*


2 komentáre:

  1. Já určitě nemůžu být bez make-upu, nebo minimálně bez pudru, který alespoň sjednotí pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne tak :) hlavne v lete si kvôli mastnej pleti nedokážem predstaviť existovať minimálne bez púdru :)

    OdpovedaťOdstrániť