Celkový počet zobrazení stránky

nedeľa 27. apríla 2014

Koruna krásy- VLASY

Ahojte.

Dnešný článok bude síce krátky, ale zato výstižný :). Ako som už uviedla v nadpise bude venovaný práve vlasom, konkrétne ich úprave po umytí.

Dnes tu mám pre vás skvelý trik, ako vlasy vysušiť, nepoškodiť a docieliť, aby vyzerali nádherne lesklo na pohľad a zároveň, aby boli jemné na dotyk.

V prvom rade je dôležitý postup umytia. Ak sa vám stáva, že mokré vlasy nemôžete vôbec rozčesať, rozčešte ich ešte pred samotným umytím. Nie je to síce až taká sláva, ale rozdiel pocítite. Samozrejme vlasy ako obvykle umyte šampónom a použite kondicionér, poprípade masku- nikdy neskončite umývanie len samotným šampónom, pretože ten nedodá vlasom potrebné živiny, ako práve spomínaný kondicionér, či maska.

Vlasy opatrne zabaľte do uteráka. NIKDY NEŠÚCHAŤ!!!!! 

A teraz ten trik. Vlasy nechajte jemne preschnúť len tak bez rozčesania alebo iného zásahu. Keď sú vlasy z 50% suché až teraz ich rozčešte. Vždy začnite od končekov a jemne postupujte až ku korienkom. Polosuché vlasy sú menej náchylné na poškodenie, ako práve umyté vlasy.
 Na rozčesané vlasy aplikuj ochranný sprej proti teplu.


Ja používam tento od Baley, je lacný a nádherne vonia. Kúpite v DM :)

Zase chvíľu počkajte, keď budú vlasy skoro súché, dosušte ich fénom cez okrúhlu kefu napríklad takúto, ktorá má malé štetinky určené na zvýšenie lesku vlasov:)

Nakoniec vlasy ošetrite sérom alebo vyživujúcim olejom, napríklad mojím obľúbeným od SYOSS a máte hotovo.

Už po prvom raze uvidíte rozdiel. Síce je tento postup mierne zdĺhavý, ale 100% účinný a keďže vlasy nefénujete veľmi dlho, riziko ich poškodenia sa zníži. Niektorý hovoria, že fénovať netreba, ale ak máte vlasy s tendenciou zvlniť sa a chcete mať rovné vlasy, táto technika vám ich zabezpečí a nepoškodí ich v takej miere , ako vyrovnaním so žehličkou.

Majte sa pekne :)

3 komentáre:

  1. Veľmi pekne ďakujem, že sa ti môj blog páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásny blog :) Taký ružový :) A chcela som sa opýtať .. Je dobrý ten olej od Syoss ? Pretože nikto o ňom nerobí recenzie a minule som si ho chcela kúpiť ale nemám so značkou Syoss žiadnu skúsenosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Áno z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že je úplne super. Krásne vonia, vlasy necháva jemné a lesklé a aj keď je to olej po chvíli sa vsiakne a vlasy vôbec nepôsobia mastné. :) Ďakujem za pochvalu :)

    OdpovedaťOdstrániť